![]() |
|
|||||||
| Regulamin | Czytelnia | Gry | Słowa kluczowe | Zapomniałeś hasła? |
| Zarejestruj się | FAQ | Lista użytkowników | Grupy Społecznościowe | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane |
| Lśniący Lamparcik Czyli kolejny nasz remiks czeka na swoją kolej. |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | Wygląd |
|
|
#1 |
![]() |
Lśniący Lamparcik Xfce 10.04PL, pierwszy remiks forumowiczów Ubuntu.pl - WYDANY!!!
Miło was wszystkich poinformować, że po wielu długich nieprzespanych nocach, litrach wylanego potu, dziesiątkach wyrzeczeń, w końcu ukończyliśmy pracę i przedstawiamy Wam nasz remiks
Usunięte Kod:
-gry -exemples -evolution -języki obce -abiword -gnumeric -kalendarz orage -ristretto -xfce notes -xchat -transmission -słowniki i myspelle obcojęzyczne (większość) -aumix -gigolo -vinagre -tapety -totem Kod:
-język polski -thunderbird -kodeki (prócz windowsowych) -konfigurator zapory sieciowej gufw -ndiswrapper - przeglądarka grafik mirage -unrar-free - skrypt wszystkorobiący Xubumatic-MIX, specjalnie dostosowany do remiksu -edytor tekstu OpenOfffice Writer (i pdf-import) -mplayer (i GNOME-mplayer) -libdvdcss2 -StartUp Menager (menedżer uruchamiania) -deja-dup (backup) -hardinfo -htop -furiusisomount -nautilus (z powodu Dropboxa- łatwa instalacja- screen) Skrypt Xubumatic-MIX jest dostosowany do remiksu, w przypadku standardowego Xubuntu, polecamy zwykły Ubumatic. Na płycie nie ma UbuDSL (wiadomo dlaczego). A oto jak wygląda nowy remiks: ![]() ![]() Autorem tapety i obrazu gdm jest .::UBUNTONAUTA::. Nie mogło na płytce zabraknąć tapety autorstwa Ubunciaka (oczywiście) Do pobrania (torrent): http://linuxtracker.org/index.php?pa...37484bf18c6dc9 Dzięki uprzejmości mati75 obraz płyty można pobrać z Sourceforge.net: Lśniący Lamparcik Xfce md5sum: Kod:
ac92434ba674c2351a12d5fc4f400ab6 lamparcik_xfce_i386PL.iso Ostatnio edytowane przez majsza ; 01-06-2010 o 00:07 |
|
|
|
|
#2 | |
![]() Płeć:
![]()
System: Inny OS
Architektura: x86_64
Środowisko: GNOME
|
Odp: Lśniący Lamparcik Xfce 10.04PL, czyli kolejny remiks z Ubuntu.pl - WYDANY!!!
Cytat:
|
|
|
#3 |
![]() Płeć:
![]()
Architektura: x86
Środowisko: Fluxbox
|
Odp: Lśniący Lamparcik Xfce 10.04PL, czyli kolejny remiks z Ubuntu.pl - WYDANY!!!
Mógłbyś podać pełną listę pakietów (`dpkg -l`)?
|
|
#4 |
![]() Płeć:
![]()
Środowisko: Inne
|
Muszę się pochwalić. Właśnie zrobiłem swój remix, gdzie mam wszystko "out of the box". Niestety nie mogę go rozpowszechniać, bo jest tam wszystko wolne, niewolne, restricted, kodeki, flashe, no jawa od Suna mi się nie zmieściła
EDIT: A LiveCD jaki szybki
|
|
#5 | |
![]() Płeć:
![]()
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
![]() Płeć:
![]()
System: -----
Środowisko: Brak
|
Odp: Lśniący Lamparcik Xfce 10.04PL, pierwszy remiks forumowiczów Ubuntu.pl - WYDANY!
Tak patrzę na te zmiany i się zastanawiam, czy Writer, Thunderbird i Nautilus nie spowolnią tego remixu. Mogę się mylić, ale jestem ciekaw ile ramu zabiera po instalacji na dysku, czy tyle co ubuntu czy może tyle co xubuntu we wcześniejszej(9.04) wersji(czyli 192MB); po uruchomieniu oczywiście.
PS. kiedyś widziałem na jakiejś stronce, że do którejś wersji były wydawane polskie remixy zarówno ubuntu jak i xubuntu ale nie pamiętam gdzie to widziałem. To były wasze? Bo widziałem wśród nich m.in. Karmelkowego Koliberka i Jurnego Jarząbka. |
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Odp: Lśniący Lamparcik Xfce 10.04PL, pierwszy remiks forumowiczów Ubuntu.pl - WYDANY!
Jak je wszystkie naraz uruchomisz, to na pewno.
W dziale tym zapraszałem do dyskusji o "składzie" tego remiksu. Niestety dyskusji nie było. O kształcie tej dystrybucji dyskutowało ze mną kilka osób. Za Writera zostałem skrytykowany przez jedną z nich. Jeżeli ktoś nie chce Writera, to może zainstalować Abiword. Droga otwarta Thunderbird jest nawiązaniem do dyskusji odnośnie remiksu Ubuntu. Jeżeli ktoś nie używa dropboxa - nautilusa można odinstalować. Ogólnie mówiąc ten remiks jest tak skonstruowany, żeby był "wygodny" od razu po instalacji. Wcześniejsze polskie remiksy Xubuntu? Np. eeeXubuntu 8.10 PL (tego kiedyś używałem) O pozostałych pewnie twórcy napiszą. @dante195 Chcesz "torpedy"? Poczekaj, aż wyjdzie polski remiks Lubuntu. Pracujemy obecnie nad nim. Zmiany w nim będą niewielkie... Jego głównym współautorem będzie znany znany "miętowy remikser"
This APT has Super Cow Powers Ostatnio edytowane przez majsza ; 05-06-2010 o 21:10 |
|
|
|
|
#8 |
![]() Płeć:
![]()
System: 10.04
|
Jest to wersja alternate czy desktop?
|
|
|
|
|
#9 |
![]() Płeć:
![]()
Architektura: x86_64
|
Desktop
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
| Wygląd | |
|
|