UBUNTU.PL

Wróć   UBUNTU.PL > Software > Biuro

Biuro Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat Wygląd
stare 11-03-2010, 12:33   #1
Artek07

System: 9.10
Architektura: x86
Środowisko: GNOME
Instalowanie scanera sieciowego samsung 2160

ubuntu.pl prezentuje:
#ubuntu-pl - porozmawiaj z nami na IRC-u.
Witam
Mam mały kłopot ze sconowaniem sieciowym.
Dol?adnie to ta, zainstalowałem drukarkę i działa super a xscane nie widzi scanera. Sprzet jest podpięty pod ruter i ma stałe IP ale nie wiem dlaczego system widzi drukarkę a nie widzi scanera.
Może ma ktoś jakis pomysł na ten układ.
Jutro spóbuję zainstalować program obsługi pod wine ale nie wydaje misie to dobrym rozwiązaniem zobaczymy.

EDIT:
Witam
Niestety pomysł z zainstalowaniem programu obsługującego scaner pod wine nie wypalił i problem nadal pozostał nie rozwiązany.

EDIT:
Witam
Problem zostal rozwiazany scaner zaczol pracowac po wgraniu starszego sterownika do scanowania sieciowego przeznaczonego dla win XP poprzez wine. Instalacja prz<ebiegla pomyslnie. Co ciekawe na stronie samsunga sa sterowniki nowe i stare i tylko te starsze dzialaja pod wine z nowszych kiszka.
Mam teraz takie ustawienia. Scane podlaczony do rutera poprzez kabel RJ45. Laptop i komputer stacjonarny podlaczone poprzez WiFi wszystko dziala jak zloto.
Pozdrawiam.

EDIT:
Witam
Mojej walki ciąg dalszy
Otóż po zainstalowaniu scanera pod ubuntu wykrzaczył się tem pow windą i tu jez jest kolejny kłopot moze ktos miał takie przypadki z innymi scanerami i je rozwiazał to był bym wdzięczny za porade.
Artek07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane Wyszukiwanie
Wygląd

Zasady Postowania